România şi FMI

Făcând o vizită în satul bunicilor am auzit poveşti spuse de bătrâni care m-au făcut să făcut documente care să ateste s-au să nege povestirile lor. Spuneau ca pe vremurile dinnainte de venirea la putere a comuniştilor au duso destul de greu pentru că erau lipsuri în ţară. Au ajuns la putere comuniştii şi au început să apară intreprinderi iar oamenii au început să o ducă din ce în ce mai bine. Salariile nu erau mari dar se putea trăi decent. Printre documentele găsite a fost o lege care îl obliga pe cetăţeanul român să muncească, iar dacă acesta nu era angajat pe o perioadă mai mare de 90 de zile era dus cu forţa la canal, astfel i se găsea un loc de muncă cu un anumit salariu din care să se poată să se întreţină. Învăţământul obligatoriu era de 10 ani, după care cei care doreau contiunuau liceul sau aţii erau îndrumaţi către şcolile profesionale care îi pregăteau ca viitori muncitori în diferite domenii

Din tot ce am auzit marea majoritate a celor povestite de bătrânii locului s-au adeverit. Spuneau bătrânii că pe langă lucrurile bune care le-a făcut a avut şi părţi rele. În istoria omenirii nu am găsit societatea perfectă.

Sfârşitul anilor 80 aduce în România un nou curent (dacă se poate numi aşa), prin manipulare se ajunge la aşazisa revoltă din decembrie 1989 şi implicit la înlăturarea regimului comunist. Nimeni nu vorbeşte de cele 15 minute ale guvernului Verdeţ, dar imediat pe scena politică apare ca principal actor Ion Iliescu şi câţiva apropiaţi lui.

Sub conducerea lui Ion Iliescu ca preşedinte şi a lui Petre Roman ca premier, România face primele împrumuturi de la FMI. Atunci apar şi primii şomeri şi încep a se nărui colosurile industriale ridicate de comunişti care au adus profit statului român. Brusc sub conducerea celor doi şi a celor care au urmat după aceştia industria românească a devenit nerentabilă. Mai presus de toate premierul României (Petre Roman) declară pe postul naţional de televiziune că: ,,….industria României este un morman de fiare vechi’’. Nu am găsit în itoria statelor lumii un alt premier nu a făcut o astfel de declaraţie. Se naşte o întrebare firească – ale cui interese le-au servit conducerile de după anul 1989? După părerea mea nu ale poporului cu toate că poporul le-a dat votul şi i-a investit să-i reprezinte pe plan naţional şi internaţional. Învăţământul românesc începe să decadă iar în 2011 constatăm cu surprindere că mulâi dintre tinerii absolveţi de liceu nu şi-au luat examenul de bacalureat. Au dispărut şcolile de meserii. Tot în anii guvernării Iliescu se promulgă celebra lege ,,Lupu’’ prin care se restituie în natură terenurile agricole,pădurile şi alte bunuri mobile şi imobile care la venirea comuniştilor la putere au fost trecute în posesia statului.  În acest mod fostele CAP-uri, IAS-uri, (tot ce se ocupa la acea vreme cu producţia agricolă), dispar, astfel că este primul pas de înrobire economică a ţării. Argumentez acest lucru – nu se va mai produce atâtea cereale încât să exportăm, ţăranii nu vor putea să lucreze pământul şi aşa se va cumpăra de la străini tot felul de bunuri alimentare devenind astfel o piaţă de desfacere din punct de vedere al produselor agro-alimentare. După părerea mea şi din ce am văzut la alte state foste comuniste această lege nu trebuia promulgată, dar răul a fost făcut şi trebuie să vedem de aici încolo cum să îl corectăm  (dacă se mai poate).

Anii au trecut, guvernările s-au schimbat şi apare lozinca ,,NU NE VINDEM ŢARA’’; adevăr spus penru că cei pe care poporul i-a legitimat să îi reprezinte au dăruito puţin câte puţin. Coloşii industriali sunt fragmentaţi în diferite societăţi şi vânduţi terţelor persoane; care şi-au recuperat investiţia doar din fierul vechi rezultat. Aşa au început să dispară locurile de muncă implicit cu acestea (statul nu îşi va mai permite să modernizeze intreprinderi şi să îşi plătească salariaţii) va scădea şi produsul intern brut. Stau şi mă întreb – dacă soldaţii din primul război mondial ar fi ştiut că se va reveni la vânzarea pământului românesc străinilor ar mai fi luptat?

Suntem în anul 2011, iar pe posturile de televiziune apare zilnic de câteva ori reclama cu Roşia Montană. Îmi pun întrebarea ce se ascunde în spatele aceste reclame? – De fiecare dată în ultimii 21 de ani, adevărul a fost ascuns – şi am devenit prea sceptic în a mai crede în astfel de reclame.

Ce a făcut FMI în statele lumi s-a întâmplat şi cu România, guvernanţii noştrii nu au tras învăţămintele care trebuiau din necazurile altora.

În anul 1990, când încă mai aveam produs intern brut, micutul stat Malawi se confrunta cu probleme economice severe, a cerut ajutorul FMI. Dacă FMI ar fi acţionat conform rolului său oficial ar fi acordat împrumuturi şi ar fi ghidat ţara spre dezvoltare în acelaşi mod în care Marea Britanie şi SUA şi orice alt stat de succes s-a dezvoltat – prin protejarea industriilor, subvenţionarea fermierilor şi investiţii în educaţia şi sănătatea cetăţenilor. Însă FMI a făcut altceva. A spus că va acorda poporului din Malawi asistenţa doar dacă este de acord cu ,,ajustări structurale„. Au ordonat statului să vândă aproape tot ce deţinea în favoarea companiilor private şi specualtorilor, şi să taie cheltuielile destinate populatiei. Au cerut încetarea acordării de subvenţii pentru fertilizatori, chiar dacă acestia erau singurii care făceau posibilă agricultura într-o ţară cu solul sărăcit şi ai cărei cetăţeni sunt majoritar fermieri. FMI a instruit Malawi să dea bani cu prioritate bancherilor internaţionali şi nu poporului malawian.

În anul 2001, când FMI a descoperit că guvernul a creat stocuri de grâne, au cerut vânzarea imediată a acestora, către companiile private. Le-au cerut malawienilor să folosească banii obţinuţi astfel pentru a plăti un împrumut de  la o bancă pe care tot FMI a impus-o; statul Malawi a luat împrumuturi cu o dobândă uriasă, de 56%  pe an.  Preşeidntele a protestat şi a spus că: ,,… e periculos…’’, însă nu a avut ce face şi a vândut cerealele, achitând împrumutul băncii. A urmat ani catastrofali pentru agricultură, iar guvernul malawian nu a avut cu ce să ajute populaţia. Poporul înfometat a ajuns să se hrănească cu coaja de copaci şi, din când în când, cei norocoşi, cu şobolani. Mulţi au murit de foame.

În culmea foametei, FMI a suspendat ajutorul în valoare de 47 de milioane de dolari, deoarece guvernul a ,,încetinit” implementarea ,,reformelor” care conduseseră la dezastru. Acţionând,  principala organizaţie implicată în ajutorarea directă a malawienilor, a făcut o analiză a foametei şi a ajuns la concluzia că FMI ,,poartă responsabilitatea pentru dezastru„.  În fine, Malawi a făcut ceva ce nu ar trebui să  faca statele sărace: a cerut FMI să plece. Malawi a ignorat  ,,sfaturile” FMI şi a reintrodus subvenţiile pentru fertilizatori, şi o serie de alte servicii pentru oamenii obisnuiţi. În doi ani, ţara se transformase               într-atât încât a ajuns să acorde ajutor alimentar Ugandei şi statului Zimbabwe.

În istoria FMI, Malawi nu este o excepţie. Organizaţia intra în ţările sărace, le promite ,,medicamentul” care le va vindeca şi apoi le toarnă otrava pe gât. Din Peru în Etiopia, ţări întregi s-au prăbuşit după ce au apelat la FMI, Argentina şi Thailanda fiind cele mai faimoase exemple.

Exemplul Ungariei este edificator. După prăbuşirea din 2008, FMI i-a lăudat pentru că au menţinut ţinta originală a deficitului tăind serviciile publice. Poporul ungar, înspăimântat, a schimbat guvernul şi a ales un partid care a promis să facă băncile să plătească pentru criză. Acesta a introdus o taxa pe banci, de patru ori mai mare decât oriunde în lume. FMI a înebunit: au spus că ,,este puternic disruptivă” pentru activitatea bancară (desigur, un plan gras de salvare al bancilor ar fi fost bun). A ameninţat că băncile vor fugi din ţară. FMI şi-a închis tot programul din Ungaria pentru a-i intimida. Însă colapsul prezis de FMI nu a avut loc. Ungaria a continuat să implementeze măsuri moderate, în loc să pedepsească populaţia. Au impus taxe pe sectorul comercial, foarte profitabil, şi au luat fonduri din pensiile private pentru a plăti deficitul. FMI s-a împotrivit la fiecare măsură şi a cerut să plătească, în loc, cetăţenii maghiari.
Alţii au fost intimidaţi şi şi-au făcut singuri rău, însă ungurii au continuat cum au ştiut ei mai bine pentru cetăţenii lor. Centrul american de analiza Center for Economic and Policy Research a descoperit că 31 din cele 41 de acorduri FMI necesită politici macroeconomice ,,pro-ciclice”, care împing ţările şi mai rău în recesiune.

Surse: „O Românie modernă trebuie sa aiba cel mult 1,6 milioane de pensionari !”, – dezvăluiri şocante!

Suntem martori vii a unor tradari pe banda si furt national fara precedent. Romania, ca populatie, nu rectioneaza aproape deloc la acest adevarat genocid fara precedent in istoria noastra, fenomen intalnit doar in Argentina anilor 1998-2002…. http://www.youtube.com/watch?v=b9431aEEc8s

Pensionarii, cetatenii defavorizati si cei cu dizabilitati sunt programati constient la moarte. Exista chiar un plan scris, cu etape de desfasurare, despre care s-a tot vorbit in ultima vreme pe internet.

Una dintre etape este cresterea preturilor si a cheltuielilor curente cu electricitatea, gazul si  intretinerea la un nivel absolut imposibil de achitat. Se va murii de foame si boli in incercarea celor varstnici a le achita.

 Surse bine informate au comunicat ca Traian Basescu a indicat intr-un mediu restrans, in anul 2010 intr-o intalnire secreta cu Boc si consilieri sai,  la vila Lac 1:

„… o Romanie moderna nu trebuie sa mai aiba peste 1,6 milioane pensionari ! Statul nostru nu ii poate sustine fara a intra in incapacitate de plata, iar imprumuturile nu-s deloc o solutie pe termen mediu. Reforma mea prevede IESIREA DIN SISTEM, prin liberalizari de utilitati, incat tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturala, cca 380.000 pensionari/an…”

Dealtfel, acesta informatie nu este intru totul una noua! Cititi si urmatoarele articole ( click pe linkuri):

Genocidul Natiunii Romane, Planul Noii Ordini Mondiale

http://www.conspir.info/2011/05/genocidul-natiunii-romane-planul-noii.html

Romania isi traieste ultimele momente ca Stat National

http://www.romanialeaks.org/2010/12/wikileaks-romania-romania-isi-traieste.html

Uniunea Europeana a Regiunilor, planul Noii Ordini

http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/uniunea-europeana-regiunilor-planul.html

Ce se ascunde in spatele Crizei Planetare http://www.surse.org/2011/04/ce-se-ascunde-in-spatele-crizei.html

Noi „taieri” bugetare pentru achitarea primei transe necesare cumpararii ….

Un atac la Siguranta Nationala: Boc ne obliga la noi taxe si impozite!

Cine distruge natiunea?

Economia Romaniei nu se poate relansa!

Surse: Strategia lui Basescu pentru preluarea deplina a puterii in 2012!

Foametea ameninta Romania!

Date oficiale: Guvernul Boc a distrus economia Romaniei ..daca nu toti cei care au fost dupa Ceasca incoace…se stiu cine

FMI i-a condamnat pe romani la foame, pe baza unor date FALSE!

FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei

Regimul Basescu pune in aplicare „Planul Illuminati”

Regimul Basescu pune in aplicare „Planul Illuminati” (II)

A inceput exterminarea….

Noul „Cod al Muncii” si sclavia moderna. Distrugerea poporului Roman

De la 1 Aprilie Codex Alimentarius a pus stapanire pe Romania

http://www.surse.org/2011/04/noi-taieri-bugetare-pentru-achitarea.html

http://www.surse.org/2011/04/un-atac-la-siguranta-nationala-boc-ne.html

http://www.surse.org/2011/04/cine-distruge-natiunea.html

http://www.surse.org/2011/04/economia-romaniei-nu-se-poate-relansa.html

http://www.surse.org/2011/05/surse-strategia-lui-basescu-pentru.html

http://www.romanialeaks.org/2010/12/foametea-ameninta-romania.html

http://www.romanialeaks.org/2010/12/date-oficiale-guvernul-boc-distrus.html

http://www.romanialeaks.org/2010/12/fmi-i-condamnat-pe-romani-la-foame-pe.html

http://www.romanialeaks.org/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html

http://www.romanialeaks.org/2011/01/regimul-basescu-pune-in-aplicare-planul.html

http://www.romanialeaks.org/2011/01/regimul-basescu-pune-in-aplicare-planul_11.html

http://www.romanialeaks.org/2011/01/inceput-exterminarea-romania-isi-ucide.html

http://www.romanialeaks.org/2011/03/noul-cod-al-muncii-si-sclavia-moderna.html

http://www.romanialeaks.org/2011/04/de-la-1-aprilie-codex-alimentarius-pus.html

La finalul articolului, va sfatuim sa urmariti documentarul urmator si sa observati similitudinile: http://www.surse.org/2011/05/surse-o-romanie-moderna-trebuie-sa-aiba.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: