Efectele substanţelor toxice

Pentru a înţelege mai bine cât de nocive sunt substanţele toxice folosite în mod voit în agro-horticultură este necesar să cunoaştem modul în care acestea acţionează asupra terenului şi produselor acestuia precum şi efectul  asupra omului şi a mediului înconjurător.

Substanţele chimice au o serie de particularităţi de care omul trebuie să ţină cont atunci când le foloseşte în lucrările agro-horticole. Din multitudinea de particularităţi, am să prezint mai jos,  doar pe cele mai importante din punct de vedere al securităţii ecologice:

–           acţionează biochimic şi nu mecanic;

–            infectează terenul, aerul, obiectele, pe o perioadă îndelungată de timp;

–            pătrund uşor sub formă de vapori în organismul uman;

–            pătrund uşor sub formă sub formă lichidă în sol;

–            au o mare durată de acţiune;

–               produc efecte complexe şi variate de la iritaţii, îmbolnăviri grave şi chiar decesul;

–             necesită măsuri severe de protecţie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: